Την Τρίτη 23 Μαρτίου το σχολείο μας επισκέφθηκε το Γεράκι Λακωνίας. Το Γεράκι απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του Πάρνωνα στην πλαγιά ενός μικρού λόφου στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η παλιά πόλη, με το όνομα Γερόνθραι, και αγναντεύει σε όμορφους ελαιώνες.

Ο πρώτος προορισμός ήταν το Κάστρο του χωριού. το οποίο απλώνεται στις δύο κορυφές ενός λόφου. Στη βόρεια κορυφή σώζεται μέρος των τειχών, κάποια οχυρωματικά έργα και κάποιοι πυργίσκοι ενώ κάτω από το Κάστρο σώζονται ακόμα ερείπια του μεσαιωνικού οικισμού. Το Κάστρο χτίστηκε πιθανότατα τον 13ο αιώνα όταν μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους Σταυροφόρους το 1204, οι Φράγκοι έγιναν κύριοι της Πελοποννήσου και η περιοχή δόθηκε στον Γάλλο βαρόνο Γκυ ντε Νιβελέ.

Επίσης, το χωριό φημιζεται για την παράδοση του στην υφαντική τέχνη και έτσι επισκεφθήκαμε την Δομή Υφαντικής Τέχνης (στον Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου) όπου μας ξενάγησε η κα Σίνη Χρυσαφία.Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στα γραφικά στενά του χωριού με τα πέτρινα αρχοντικά και καταλήξαμε στην πλατεία απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης.