Στις 4/3/2022 στο μάθημα της κοινωνικής και επαγγελματικής αγωγής και στα πλαίσια της ημέρας κατά της σχολικής βίας, οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση της Ψυχολόγο, του Κοινωνικού Λειτουργού και της Κοινωνιολόγου έκαναν καλλιτεχνικές και βιωματικές δραστηριότητες με αντικείμενο τον σχολικό εκφοβισμό.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές μέσω των κοινωνικών ιστοριών του ΙΕΠ και των φύλλων εργασίας από τα εργαστήρια δεξιοτήτων καθώς και μέσα από οπτικοακουστικό υλικό διδάχτηκαν τεχνικές για την αναγνώριση του φαινόμενο, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του.
Μέσω της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, της μίμησης προτύπων και των παιχνιδιών ρόλων οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να διεκδικούν το σεβασμό από τους συμμαθητές τους αλλά και οι ίδιοι να διαχειρίζονται το θυμό τους σε περίπτωση που εμπλακούν σε περιστατικό σχολικού εκφοβισμού ως θύτες, θύματα και παρατηρητές. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τονίστηκε ότι όλοι οι μαθητές έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξάρτητα από το διαφορετικό-πολιτιστικό υπόβαθρο στο οποίο ανήκουν, αφού ζουν σε μια δημοκρατική κοινωνία.